Onko elmllesi suunnitelma?

Julkaistu alun perin Christian Science Sentineliss toimituksen kirjoituksena

Ers nainen soitti skettin Australiasta ja kysyi: "en usko, ett Jumala tiet kaiken, mit elmssni tapahtuu", hn sanoi, "mutta onko olemassa asioita, jotka on ennaltamrtty tapahtuviksi? Onko elmlleni jokin erityinen suunnitelma?"

Sisimmssmme meist saattaa tuntua, ett elm on muutakin kuin sattumanvaraisia tapahtumia. Ja useimmat meist haluavat uskoa, ett on olemassa hyvntahtoinen, korkeampi voima ohjaamassa asioita. Mutta miten se toimii? Hallitseeko kaiken nkev Jumala kaikkea jttilismisen len-nonohjaajan tavoin? Australialainen soittaja oli kanssani yht mielt siit, ett maailmankaikkeudessa on jrjestys ja ett Jumala on sen lhde.

Miten pohdimme henkisi kysymyksi, riippuu suuresti siit, millainen nkemys meill on Jumalasta. Raamattu tarjoaa tllaisen nkemyksen: "Jokainen hyv anti ja jokainen tydellinen lahja tulee ylhlt, taivaan thtien Islt, jonka luona ei mikn muutu, ei valo vaihdu varjoksi" (Jaak. 1:17). Tosiasia, ett Jumala on tydellinen ja tysin hyv, ja Hnen luomakuntansa tysin henkinen luonne antavat lhtkohdan elmmme varten olevan suunnitelman ymmrtmiseen.

Ers asia, mist voimme olla varmoja, on se, ett luoja antaa hyv kaikille luoduilleen muuttumatta. Tuo totuus on vankka kallio jolla seist, kun pohdimme elmmme. Mikn, mik ei ole hyv - yksinisyys, pelko, itsetunnon puute - ei voi olla Jumalasta. Itse asiassa Raamatun syvin sanoma

osoittaa, ett paha ei ole mikn osa Jumalan suunnitelmaa. Paha pikemminkin osoitetaan voimattomaksi ja se voitetaan luottamalla Jumalaan ja pyrkimll Jumalan avulla muovaamaan elmmme Hnen hyvyytens mukaiseksi.

Mik ihmiselmn tapahtumien kulku onkaan, Jumala - retn Henki - on lsn parantaakseen meidt ja tehdkseen meidt onnellisiksi. Jumalan lahjat ovat Hnen itsens kaltaisia - henkisi, eivtk muuttuvat aineelliset olosuhteet voi vaikuttaa nii-hin. Esimerkiksi yksi Jumalalta saa-mistamme lahjoista on puhdas rakkaus Hnt ja Hnen luomakuntaansa koh-taan. Se on ers luonteemme perus-

ominaisuus Jumalan poikina ja tyttrin. Ellemme tied, mit polkua

meidn tulisi kulkea elmssmme, tunnustaessamme rakkautemme Jumalaa kohtaan ja pyrkiessmme tekemn Hnen tahtonsa johdumme vistmtt oikeisiin ptksiin. Toinen Jumalalta saamamme lahja on kyky tehd ero Jumalan ohjauksen ja vastakkaisten mielijohteiden, esimerkiksi pelon, vlill.

Pohdi ystvni Mattin kokemusta. Odottaessaan psy lentokoneeseen hnelle tuli voimakkaana ajatus, ettei hnen pitisi menn sinne. Hn tynsi ajatuksen syrjn ja meni.

Kone viipyi kauan kiitoradalla ja hnell oli koko ajan voimakas tunne, ett hnen pitisi pst pois. Hn

mietti, oliko tm Jumalan johdatusta. Hn pelksi mutta rukoili hartaasti. Hnelle tuli ajatus, ett jos koneessa on vaara, Jumala ei johtaisi vain hnt psemn ulos. Eik Jumala johtaisi hnt pelon avulla. Matt tunsi, ett hnen piti jd paikalleen muiden matkustajien kanssa ja rukoilla nhdkseen Jumalan lsnolon ja tydellisen hallinnan. Lopulta kone lhti, ja lento oli myhss mutta turvallinen.

Nyttvtp pelot elmsi suhteen perustelluilta tai jrjenvastaisilta, sen

tietminen, ett Jumala on hyv, auttaa sinua pttelemn selkesti ja voittamaan nuo pelot. Jumala ei suunnittele jonkin nimenomaisen ihmisen urapol-kua, ihmissuhteita eik paikkaa, miss hnen pitisi asua. Kuitenkin Jumalan suunnitelmaan sisltyy jatkuva hyvyyden ja rakkauden tietoisuus, ja thn

luottaminen auttaa sinua tunnistamaan elmsssi sen tien, joka on suuntautunut yhdenmukaisimmin Jumalan siunauksen ja edistyksen lain kanssa jokaista varten. Monitorin perustaja Mary Baker Eddy kirjoitti: "Mik suu-renmoinen perint meille onkaan annettu kaikkiallisen Rakkauden ymmrtmisen kautta! Enemp emme voi pyyt, enemp emme halua;

enemp meill ei voi olla. Tm

suloinen vakuuttuneisuus on 'Vaikene, ole hiljaa' kaikille ihmisten peloille, kaikenlaiselle krsimykselle" (Miscellaneous Writings, s. 307).

Suunnitelma elmmme varten vahvistaa vapautumisemme kaikesta pelosta ja varmistaa terveyden, tyytyvisyyden ja rakkauden. Se varustaa meidt mys Jumalan antamalla kyvyll voittaa jokainen nit kohdannut hiri.

Mary Baker Eddy kirjaa Tiede ja terveys sek avain Raamattuun on saatavana englanninkielisen ja 16 muulla kielell mukaan lukien suomi. Kaikkien knnstekstien viereisill sivuilla on vastaava englanninkielinen teksti. Tiede ja terveys -kirjaa sek muuta Christian Science kirjallisuutta voi ostaa Christian Science lukusaleista kautta maailman tai kirjeitse osoitteesta: The Christian Science Publishing Society, P.O. Box 1875, Boston, MA 02117-1875 USA

(c) Copyright 2000. The Christian Science Publishing Society

You've read  of  free articles. Subscribe to continue.
QR Code to Onko elmllesi suunnitelma?
Read this article in
https://www.csmonitor.com/2000/0830/p23s2.html
QR Code to Subscription page
Start your subscription today
https://www.csmonitor.com/subscribe